Skip to content

4. travnja 2013.

Vatrogasci ispumpavali vodu i obilazili klizišta

Obilne padaline i topljenje snijega uzrokovale su i probleme na samoborskom području za vrijeme produženih uskršnjih blagdana.

Vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Grada Samobora primili su 30.03.2013.(subota) dojavu o odronu zemlje u potok Gradnu. Potok vode nije bio u potpunosti spriječen, pa nije bilo potrebe za ispumpavanjem vode, jedino su radnici Komunalca očistili tok potoka od zemlje.

U nedelju (31.03.2013) imali smo tri intervencije ispumpavanja vode iz podzemnih garaža i podruma u višestambenim zgradama u ulici Franje Kuharića 3 i Pape Ivana Pavla II u Samoboru, te ispumpavanje vode iz podruma obiteljke kuće u Gradni.

U ponedeljak 01.04.2013. samoborski vatrogasci imali su ukupno pet intervencija.

Dvije intervencije ispumpavanja vode iz podzemnih garaža i podruma u ulici Pape Ivana Pavla II i Kardinala Franje Kuharića u Samoboru, jednu intervenciju otvaranja vrata stana po nalogu policije u Ulici 9. Svibnja 20 u Samoboru, te čišćenje kolnika poslije prometne nezgode u Rakovom Potoku na križanju Državne ceste D1 (Stare Karlovačke) i Samoborske ceste.

Tijekom noći 01.travnja 2013. gradonačelnik Grada Samobora Krešo Beljak u pratnji načelnika Policijske uprave zagrebačke Gorana Burušića, načelnika Policijske postaje Samobor Renata Kosa i zapovjednika JVP Grada Samobora Mladena Žitkovića obišli su nova klizišta na području Braslovlja .

Zbog klizanja terena ugrožene su četiri obiteljske kuće.

Na kućama su vidljiva manja oštećenja, nije bilo potrebe za evakuacijom stanara.

Dogovoreno je da će se tijekom dana napraviti kanali za oborinske vode, kako bi voda koja otječe sa brda bila preusmjerena od kuća.

U utorak (02.04.2013) vatrogasci su ispumpavali vodu iz podruma Osnovne škole u Farkaševcu.

-->