Skip to content

12. ožujka 2021.

Eksplozija plina izbila dva vanjska zida

U intervenciji pri uklanjanju posljedica snažne eksplozije plina danas su, kako nas je izvijestio njihov zapovjednik Mladen Žitković, sudjelovali i samoborski profesionalni vatrogasci koji su dojavu o eksploziji na adresi Smerovišće 8A zaprimili minutu prije 11 sati.

Dolaskom na mjesto intervencije utvrdili su da se radi o eksploziji plina u kući prizemnici, veličine 5 x 6 metara, bez pojave vatre. Do eksplozije je došlo u ostavi u prizemlju gdje se nalazio zidni plinski bojler. Od siline eksplozije izbijena su i dva vanjska zida.

Vatrogasci su odmah zatvorili dovod gradskog plina na vanjskom ormariću i isključili struju. Pregledom prostora u kuhinji je pronađena teško ozlijeđena starija žena, pa je pozvana Hitna medicinska pomoć, kojoj su vatrogasci pomagali prilikom zbrinjavanja osobe, stavljanja na nosila i u transportu do vozila. Nakon toga su osiguravali mjesto nesreće za vrijeme policijskog očevida.

Uz vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Samobor u intervenciji su sudjelovali i djelatnici Hitne medicinske pomoći Samobor, Policijske postaje Samobor i tvrtke Energometan Samobor. Okolnosti ove nesreće i dalje se utvrđuju dodatnim policijskim vještačenjima.

Izvor: Radio Samobor

Više iz rubrike Novosti
-->